Sega komt met de Olympische Spelen game Beijing 2008 (X360, PS3, PC)

Nieuws | 14 januari 2008 – Sega heeft via een persbericht laten weten dat men werkt aan Beijing 2008, de officiële game van de Olympische Spelen. Dankzij een exclusief samenwerkingsverband met International Sports Multimedia, de exclusieve licentiehouder van het Internationaal Olypmpisch Comité, heeft men alle rechten verkregen om deze game te produceren.

In de game, die voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnt kunnen in totaal meer dan vijfendertig verschillende sporten gedaan worden. Deze kunnen zowel offline als online tegen andere spelers gedaan worden. Ook zal de game gebruik maken van officiële stadions en locaties. Als alles goed verloopt verschijnt de game in de zomer van 2008.

Bron:

 

Kamp, R. (2009) Sega komt met de Olympische Spelen game Beijing 2008.Opgehaald 14 januari, 2008 van: http://www.insidegamer.nl/pc/beijing2008/nieuws/19302/Sega-komt-met-de-Olympische-Spelen-game-Beijing-2008.html

 

Sega is een zusterbedrijf van sony, waar playstation en xbox bekende videoconsoles van zijn. Vooraleer zo’n bedrijf een spel maakt dat gebaseerd is op een bepaald evenement, zijn ze verplicht om de rechten hiervan te kopen. Hierdoor verzekeren ze er zich van dat ze de enige zullen zijn die een spel over dit evenement uitbrengt en dat er geen concurrentie kan komen.

 

Dit is een belangrijk economisch feit. Vanaf sega deze rechten in handen heeft, moet het zich geen zorgen maken over eventuele concurrentie. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Voordeel is dat er geen extra druk zit achter de releasedatum waardoor men rustig aan het spel kan werken waardoor een betere kwaliteit kan afgeleverd worden. Anderzijds is het gebrek aan concurrentie nadelig, omdat zonder deze concurrentie niet gestreefd wordt naar het beste product om de concurrent te overtroeven.

 

We kunnen dus samenvattend stellen dat economisch gezien het alleenrecht van sega over de olympische spelen 2008 een voordeel voor het bedrijf zelf biedt, het heeft immers geen concurrentie, maar het is nadelig voor de fans van het videospel.

 

Wies Jaspers

Plaats een reactie